De TomTom is een fijn navigatiesysteem, maar het plannen van een ingewikkelde route is niet zo handig op het kleine apparaatje. Dat kan veel beter op de pc. Jan Boersma maakte een programma, waarmee routes in Google Earth kunnen worden uitgestippeld en vervolgens naar de TomTom kunnen worden gekopieerd.

[download_file]
Er is al een programma dat Google Earth met Mapsource (van Garmin) combineert. Maar Mapsource werkt niet goed samen met TomTom. Daarom is Google-TomTom zo’n uitkomst.

Om het programma te gebruiken, heb je uiteraard het – gratis – programma Google Earth nodig. Dat kan je hier downloaden.

Door vlaggetjes op de kaart van Google Earth te prikken, kan een route worden aangegeven. Dit systeem is met name handig als je een afwijking – bijvoorbeeld een toeristische route over b-wegen – wil maken. Je kan mooie routes vervolgens in de TomTom zetten, of naar iemand anders mailen. Dit kan als Google-TomTom bestand (*.itn) of als Google Earth bestand (*.kml).

Een uitgebreide uitleg over het maken, mailen, exporteren en importeren van routes vind je terug op de site van de maker. Wanneer je een mooie route naar hem mailt, belooft hij deze bovendien op zijn Google-TomTom website te zetten, zodat anderen ze weer kunnen downloaden.
Windows 2000/XP

External links

Google-TomTom