Met Volumouse kan je het geluidsvolume van je computer simpel aanpassen via het scrollwieltje van je muis. Het gratis programmaatje is slechts 76 kilobyte groot.

[download_file]
Na installatie krijg je een keuzescherm te zien. Hierin kan je bepalen of je met het scrollwieltje al het geluid wil kunnen bedienen, of alleen wav’s, audio-cd’s, het opnameniveau, enzovoort. Je kan Volumouse ook gebruiken om de helderheid van je scherm bij te stellen.

Daarnaast kan je bepalen wanneer het scrollwiel als volumeknop dienst moet doen. Je wil het immers ook kunnen blijven gebruiken om door pagina’s te scrollen. Je kan bijvoorbeeld het scrollwiel als volumeknop laten werken wanneer je tegelijkertijd ctrl, shift of de linkermuisknop indrukt.

Meer hoeft je niet te doen. Wanneer je voortaan (bijvoorbeeld) shift indrukt en de scrollknop draait, verschijnt in het scherm het Windows-volumebalkje dat aangeeft hoe hard je het geluid zet. Stop met draaien, en het volumebalkje verdwijnt weer.

In versie 1.30 werd de mogelijkheid toegevoegd zo ook de links/rechts-balans te regelen. Versie 1.31 selecteert automatisch je standaard afspeelprogramma in het Control Panel van Volumouse. Ook is een fout opgelost in de manier waarop het programma samenwerkt met de Windows Media Player.

Wie Volumouse al gebruikt, kan de nieuwe versie gewoon direct over de oude versie heen installeren. Wel moet Volumouse worden afgesloten, alvorens de nieuwe versie te installeren.
Windows 98/ME/2000/XP

External links

Nirsoft Volumouse