Free Internet Window Washer is een gratis programma waarmee je je internetsporen kan wissen, samen met de informatie die applicaties op je computer achterlaten. Het programma leegt de tijdelijke map van Windows (temp), zoekgeschiedenis, de lijst recent geopende documenten en applicaties, de cache van de browser, cookies, bezochte websites, index.dat en de lijst autoaanvullingen.

[download_file]
Er zijn vele gratis applicaties die dit werk verrichten. Er zijn er echter weinig die zoveel applicaties ondersteunen als Free Internet Window Washer – waaronder MS Office, veel grafische programma’s, mediaspelers en de meeste chatclients.

Bovendien kan met Free Internet Window Washer automatisch ingesteld worden om de hoeveel minuten je de sporen wil opruimen. De ‘boss-key’ sluit met een druk op de knop alle geopende browservensters. Voor als de baas langskomt terwijl je zit te surfen.

Het programma heeft twee nadelen. De eerste treft enkel gebruikers van Firefox: de nieuwste versie van deze browser wordt vreemd genoeg (nog) niet ondersteund. Het tweede nadeel is het ontbreken van een fileshredder, waarmee bestanden zo grondig kunnen worden verwijderd dat terughalen onmogelijk is.

Wie kan leven met deze tekortkomingen, heeft met Free Internet Window Washer een prima tool in handen.
Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

Eusing Software