FastStone Image Viewer is een programma om je fotocollectie te beheren. Je kan door afbeeldingen browsen, ze converteren naar een ander bestandsformaat en er eenvoudige bewerkingen op uitvoeren. Zo kan je het formaat wijzigen, kleuren aanpassen, afbeeldingen roteren, rode ogen verwijderen, een watermerk aanbrengen en effecten toepassen.

[download_file]
Het programma heeft een fraai vormgegeven interface en werkt prettig. Wanneer je vanuit het programma een map met afbeeldingen opent, worden deze als miniatuurweergaven weergegeven. Wanneer je vervolgens op een afbeelding klikt, wordt deze schermvullend geopend. Als je dan met de muis langs de randen van dit scherm gaat, krijg je de verschillende beeldbewerkingsmenu’s te zien.

FastStone Image Viewer ondersteunt alle belangrijk beeldformaten, waaronder BMP, PNG, JPEG, JPEG 2000, GIF, TIFF, ICO en WMF. De ingebouwde diashow biedt keuze uit meer dan zestig overgangseffecten, waarmee je zonder veel moeite een beeldige fotopresentatie in elkaar knutselt – inclusief achtergrondmuziek.

Nieuw in versie 2.6 is dual-monitorondersteuning, zodat je met twee beeldschermen doorheen je fotocollectie kan bladeren. Bovendien kan je voortaan met een druk op de knop (letter E) alle geselecteerde bestanden openen in een extern programma.

Maar het meest gecharmeerd zijn we evenwel van Wallpaper Anywhere, terug te vinden onder Tools. Met deze functie creëer je zelf een schermachtergrond uit één of meerdere foto’s. Je kan kiezen uit meer dan negentig effecten om je schermachtergrond op te vrolijken.

Windows 98/Me/2000/XP

External links

FastStone Soft