In het rijke aanbod van cd-rippers springt FairStars CD Ripper er positief uit. Het gratis programma ondersteunt de geluidsformaten wav, mp3, ogg, wmv, flac, vqf én ape. Nieuw in versie 1.15 is de ondersteuning voor cd-tekst. Ook zijn er enkele probleempjes uit vorige versies opgelost, onder andere een fout waardoor de cd/dvd-drive soms niet werd gevonden.

De interface is sober en gebruikersvriendelijk. Je kan alle benodigde opties in één oogwenk vinden. Alle belangrijke functies zijn in het hoofdvenster opgenomen, dus je moet niet eindeloos door menu’s bladeren.

[download_file]
Weet je niet zeker meer welke nummers je van een cd wilde afhalen? Dan kan je ze altijd even beluisteren via de ingebouwde audiospeler.

Het programma zoekt niet standaard naar informatie over de muziek in de online CDDB-databank, maar als je deze functie aanvinkt in het Opties-menu, krijg je voortaan automatisch informatie over muzikant, cd, genre, jaar en titels.

Er zijn zeker programma’s voorhanden met meer functionaliteit, zoals het bekende AudioGrabber. Voor wie zoekt naar een zakelijke, degelijke cd-ripper zonder al te veel fratsen, is FairStars CD Ripper echter een aanrader.

Windows 98/Me/2000/XP/2003

External links

FairStars Soft