Je bent intussen geabonneerd op een hele reeks e-mailnieuwsbrieven. Als je wil vermijden dat die zomaar tussen de gewone post belanden, dan kan je Outlook (Express) als een volleerde secretaresse je e-mail laten sorteren, zodat de berg post iets overzichtelijker wordt.

We leggen even uit hoe je de secretaresse in Outlook wakker maakt (de procedure voor Outlook Express is gelijkaardig). Wat heeft ze nodig? Een nieuwsbrief op basis waarvan de secretaresse haar (bericht)regels zal opstellen, en een mapje dat je kan aanmaken door op OUTLOOK VANDAAG, en dan BESTAND – NIEUW – MAP te klikken. Geef je map bijvoorbeeld de naam ‘Nieuwsbrief’. Zorg nu dat de nieuwsbrief die in het Postvak IN zit, weer geselecteerd is. Klik er nu op met de rechtermuisknop, en kies REGEL MAKEN. De wizard heeft al een aantal mogelijke herkenningspunten klaargezet op basis waarvan de secretaresse je mail moet sorteren.

Vink een optie aan, en druk VOLGENDE. Nu vink je bovenaan VERPLAATS HET BERICHT NAAR EEN MAP aan. Onderaan kan je met een klik op het onderlijnde woordje map de juiste map instellen. Twee keer VOLGENDE klikken, en je bent klaar. Als je verschillende e-mailadressen hebt, dan kan je ook instellen dat mail afkomstig van de ene of de andere account meteen naar een bepaalde map wordt afgeleid. Koffiezetten en nagels lakken doet deze secretaresse helaas niet.