Een overvolle mailbox beheren is geen sinecure en soms heb je een beetje hulp nodig. Van Nelson Email Organizer bijvoorbeeld, een mailbeheerder die bovenop Outlook draait en raad weet met Exchange-mailaccounts.

[download_file]
De meerwaarde van Neo zit hem in een aantal functies die je helpen om een overzicht te houden op een drukke mailstroom. je moet daarvoor niet met een nieuw mailprogramma leren werken: Neo gebruikt het vertrouwde MS Outlook als fundering en toont onder de Outlook-tab de vertrouwde Outlook-mappenstructuur.

De eerste maal dat Neo opstart, moet je rekenen op een synchronisatieproces van een tiental minuten. Die tijd gebruikt het programma om een databank op te bouwen van alle berichten.

Na deze eerste synchronisatiestap krijg je toegang tot het handige Neo-overzicht. Onder de Correspondent-tab vind je inkomende én verzonden mails georganiseerd per afzender (dit kan op tijdsbasis of alfabetisch) en in één oogopslag zie je per correspondent of er ongelezen mails zijn. Om het beheren van mail nog gemakkelijker te maken, kan je correspondenten combineren of mensen waarmee je actief correspondeert in een speciale map plaatsen.

Ook nuttig zijn de uitermate snelle zoekfunctie en de mogelijkheid om mail in virtuele mappen onder te brengen. Het gebruik van Neo heeft overigens geen gevolgen voor Outlook-instellingen of -filters.

Dit is de gratis versie van Nelson Email Organizer. Er is ook een betalende Pro-uitvoering die extra mogelijkheden biedt. Om Neo Free te gebruiken, moet je een serienummer opvragen. Dit kan met een druk op een knop en zonder adresgegevens in te voeren.

Windows 2000/XP/Server 2003

External links

Caelo