Met Audio Editor Free van EXPStudio kan je op eenvoudige wijze muziekbestanden bewerken. Er is een ruime keuze uit effecten en ook de bestandsondersteuning is dik in orde.

Met Audio Editor Free van EXPStudio kan je op eenvoudige wijze muziekbestanden bewerken. Geopende bestanden worden als audiografiek getoond, waarop je kan in- en uitzoomen en met de muis selecties kan maken.

[download_file]
Je kan op deze selecties (of op de hele nummers) diverse effecten toepassen, zoals fade-in en -out, volume versterken, delay, flanger, stiltes invoegen, pieken verwijderen, tempo, pitch en nog veel meer.

Verder kan je audiobestanden openen, maar ook opnames maken via een microfoon of een ander aangesloten inputtoestel. De ondersteuning is dik in orde: WAV, MP2, MP3, VOX, WMA, RAW, CDA, Ogg en nog enkele obscure bestandsformaten. Het opslaan van bewerkte bestanden kan echter alleen in WAV of MP2. Een andere beperking is dat slechts met één bestand tegelijk kan worden gewerkt.

De interface werkt intuïtief, er is nauwelijks een leercurve. Het toevoegen van effecten verloopt snel. Helaas ontbreekt een previewfunctie: de enige manier om te horen wat een effect doet, is door het op je muziek los te laten. Wel is er een knop waarmee je effecten weer ongedaan kan maken, maar bij verfijnde instellingen leidt dit tot een hoop heen-en-weer geklik.

Audio Editor Free is geen tool voor mensen die serieus muziek maken of met muziekbewerking bezig zijn. Het is echter handig voor wie stemmen van leuke effectjes wil voorzien, of voor wie zelf verzamel-cd’s samenstelt en de overgangen tussen de nummers vloeiend wil laten verlopen.
Windows 98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

ExpStudio.com