BitTorrent is een uitkomst voor het distribueren van grote bestanden. Van de krachtige, maar minuscule BitTorrent-client µTorrent verscheen zopas de stabiele versie 1.6.

[download_file]
Door de opzet van BitTorrent worden de pakketjes die je al hebt gedownload op een uitgekiende manier weer gedeeld met anderen. Zo stelt iedereen slechts een klein deel van zijn internetsnelheid ter beschikking, maar kan de gecombineerde snelheid van de downloads flink oplopen..

Om BitTorrent te kunnen gebruiken, heb je een client nodig, zoals µTorrent. Deze verschilt van de meeste andere BitTorrent-clients door zijn omgang (slechts 174 kilobyte) en al even beperkte geheugeneisen: volgens de makers gemiddeld slechts 6 megabyte aan systeemgeheugen.

De stabiele versie 1.6 van µTorrent schaaft twee kilobytes van zijn voorganger en bevat veel veranderingen en bugfixes, die in de change-log nader worden toegelicht.

Wanneer je µTorrent voor het eerst opstart en een firewall op de computer draait, waarschuwt deze mogelijk dat er een poging wordt gedaan om naar buiten te communiceren. Het is echter niets om je zorgen over te maken; voor de werking van het programma is deze communicatie bovendien vereist.

Windows 98/Me/NT/XP/2000/2003

External links

µTorrent