Windows stopt cruciale informatie over applicaties in het Windows-register, maar na verloop van tijd kan dit vollopen met overbodige gegevens, bijvoorbeeld omdat de betreffende programma’s al lang weer verwijderd zijn. Met RegCleaner kan je het data-afval op de stoep zetten, zodat je besturingssysteem weer wat sneller draait.

Het klinkt als een taak voor systeembeheerders, maar met dit gratis tooltje kunnen ook niet-ingewijden het register opschonen. Door simpelweg op de knop ‘Scan’ te drukken, gaat het programma op zoek naar overbodige data.

[download_file]
Standaard doorzoekt het programma het complete register, maar je kan desgewenst bepaalde onderdelen afvinken, zodat RegCleaner die ongemoeid laat. Een scan duurt slechts enkele minuten. Gevonden data wordt onderverdeeld in drie categorieën: compleet veilig om te wissen, niet compleet veilig, en onbekend.

Je kan zelf kiezen welke gevonden items je daadwerkelijk wil verwijderen. Mocht je onverhoopt toch iets verwijderen dat een applicatie blijkt nodig te hebben, dan is er altijd nog een weg terug via de ingebouwde herstelfunctie.

De nieuwe versie 2.9.2 bevat een aantal kleine bugfixes; we raden huidige gebruikers van de tool dan ook aan te upgraden naar deze nieuwe versie.
Windows 98/Me/2000/XP/2003 Server

External links

TweakNow