iTunes is zowat de beste muziekbeheerder van het moment. Spijtig genoeg synchroniseert het enkel met iPod. Of toch niet?Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


iTunes is zowat de beste muziekbeheerder van het moment. Spijtig genoeg synchroniseert het enkel met iPod. Of toch niet? Inderdaad, iTunes Agent is een handig hulpprogramma waardoor je een heel aantal andere mediaspelers (waaronder de SE Walkman-gsm en Sony PSP) kan koppelen aan het programma van Apple. iTunes Agent kan ook gebruikt worden om een muziekcollectie te synchroniseren met een externe opslagapparaat of usb-stick.

[download_file]
iTunes Agent is geen echte plugin voor iTunes, maar wel een aparte tool die zich in de systeembalk schuilhoudt. Zodra een muziekspeler via usb wordt aangesloten, schiet het programma in actie. In iTunes zie je meteen een nieuwe playlist verschijnen, waarin je liedjes kan slepen.

Het synchroniseren met je muziekspeler gebeurt pas als je tevreden bent met je selectie. Om liedjes over te zetten, dien je in de systeembalk met de rechtermuisknop op het iTunes Agent-icoon te klikken en ‘Synchronize Device…’ te selecteren. Een nieuwigheid in versie 1.1 van iTunes Agent is dat je een bestaande playlist kan koppelen aan een draagbare speler. Als je dat doet met de Party Shuffle-playlist, krijg je telkens een nieuwe muziekselectie op je toestel.

iTunes Agent vereist .Net Framework 2.0 van Microsoft. Als je daar nog niet over beschikt, kan je deze op deze pagina gratis afhalen (23 MB). Uiteraard moet je ook beschikken over iTunes, eveneens gratis beschikbaar. Via de downloadlink bij dit artikel kom je op een pagina met meerdere downloadservers. Je kiest best een nabij gelegen server, zoals Belnet of SURFnet.

Windows 2000/XP en Apple iTunes

External links

iTunes Agent