In Clickx Magazine 119 zetten we liedjesteksten op je iPod. Lezer Willy De Groof geeft een handige tip om ook met Nederlandstalige nummers mee te zingen.

Met het programma Canto Pod kan je liedjesteksten op je iPod zetten en luidkeels met je favoriete nummers meezingen. Canto Pod vindt de juiste teksten voor jou automatisch terug, maar heeft moeite met Nederlandstalige nummers.

Geen nood, verbind je iPod met je computer en benader het toestel als harde schijf met de Windows Verkenner. Speur naar de map Notities, en dan Lyrics. Kopieer een willekeurig tekstbestand van een ander liedje naar de harde schijf van je pc en open het met Kladblok.

Je kan de originele liedjestekst verwijderen, en typ of plak in de plaats de liedjestekst die je wil. Pas titel en uitvoerder in de tekst aan en bewaar het document dan met dezelfde naam als de titel van het liedje op je iPod. Kopieer het document met de nieuwe naam dan opnieuw naar de Lyrics-map op je iPod. Ziezo, je kan meezingen met jouw liedje!

Eventueel kan je in het tekstdocument nog snel de tekst “Click here .. ” wijzigen in “Luisteren” en de reclametekst onder het liedje wissen.