Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De Dock van Mac OS X maakt zoveel indruk dat er al gauw enkele imitators op Windows opdoken. Wellicht de bekendste is ObjectDock, maar er is ook RocketDock van Punk Software. Het biedt nagenoeg dezelfde functionaliteit, maar belast je pc heel wat minder. Je kan het dus ook gebruiken op een oudere computer.

[download_file]
Liefhebbers van OS X kennen het principe: de Dock fungeert op de Mac als een soort equivalent van het Start-menu onder Windows door snelkoppelingen naar de meeste gebruikte programma’s te verzamelen. Trouw aan de Apple-principes gebeurt dat op een visueel aantrekkelijke wijze.

RocketDock brengt het Dock-principe op dezelfde aantrekkelijke wijze naar je Windows-bureaublad. Standaard verschijnt het programma bovenaan het scherm (tegen onderaan bij OS X), maar je kan de positie gemakkelijk zelf aanpassen. Een plaatsing onder het scherm conflicteert wel al gauw met allerlei programma’s. Het veranderen van de afmetingen en de vergrotingsfactor gaat eveneens probleemloos.

Het toevoegen van een pictogram kan door een programma op de Dock te slepen of via de optie ‘Item toevoegen’. Je kan ook het pictogram dat gekoppeld is aan een bepaald programma vervangen door eentje dat je zelf kiest. Dat is in sommige gevallen interessant, omdat niet alle pictogrammen zich lenen tot extreme vergrotingen.

RocketDock kan gebruikt worden op pc’s met meerdere schermen en is compatibel met skins van ObjectDock, MobyDock en Y’z Dock. De interface kan ook in het Nederlands gezet worden.

Windows 2000/XP/Server 2003

External links

Punk Software