Versleutelen van bestanden is een populaire manier om vertrouwelijke of gevoelige informatie te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. De gegevens worden met behulp van een algoritme overhoop gegooid, zodat de data onleesbaar of ontoegankelijk worden voor derden. Enkel als je over de juiste sleutel (lees: wachtwoord) beschikt, krijgt u toegang tot de gegevens.

Veel encryptieprogramma’s blinken niet uit in gebruiksvriendelijkheid. CryptoExpert vormt een uitzondering op die regel en is prima geschikt voor leken en occasionele gebruikers. CryptoExpert creëert op je harde schijf beveiligde ruimtes die zich gedragen als gewone virtuele schijven. Bestanden die je naar deze virtuele schijven versleept of op de schijven bewaart, worden onmiddellijk en razendsnel versleuteld.

[download_file]
De versleutelde informatie wordt opgeslagen in containterbestanden, die je net als een gewoon bestand kan kopiëren, verslepen of op een dvd-schijfje kan branden. Je hebt wel een wachtwoord nodig om de bestanden te openen. Werken met versleutelde bestanden is vrij eenvoudig. Zo kan je bijvoorbeeld rechtstreeks in Word een beveiligd tekstbestand openen, aanpassen en opnieuw versleuteld bewaren.

De Lite-versie heeft enkele beperkingen. De grootte van een containerbestand is beperkt tot 20 MB, maar je kan wel een onbeperkt aantal containers aanmaken. De versleutelingsmethode is beperkt tot CAST 128-bit.

Windoxs NT/2000/XP

External links

CryptoExpert