BitComet is een gratis p2p-applicatie waarmee je bestanden kan zoeken en downloaden, favoriete sites bewaren als bookmarks en chatten met andere gebruikers.

[download_file]
De grootste verandering in versie 0.64 is de toegevoegde ondersteuning voor RSS-feeds. Ook is de optionele toolbar voor Internet Explorer verwijderd. Verder zijn er enkele bugfixes, onder andere in de mediaspeler en in de chatfunctie. Een overzicht van alle verbeteringen, ook in vorige versies, vind je hier.

Aan de linkerkant van de uit drie panelen bestaande interface kan je kiezen uit een lange lijst webpagina’s waarop bestanden zijn te vinden. Verschillende sites bieden verschillende bestandssoorten aan; om wat voor bestand het gaat is doorgaans te zien aan de naam.

Wanneer je een bepaald bestand selecteert om te downloaden, wordt er eerst een torrent-file op je desktop gezet. Deze moet je openen in BitComet. Het programma selecteert vervolgens p2p-gebruikers die het door jouw gewenste bestand aanbieden, en begint te downloaden. De snelheid neemt toe naarmate BitComet uit meerdere bronnen kan putten. Het aanbod is groot en zeer gevarieerd.

BitComet biedt verder nog de mogelijkheid te chatten met andere gebruikers, een optie om downloadstatistieken bij te houden en laat je je favoriete sites bewaren als bookmarks.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

BitComet