Wie vaak nieuwe programma’s installeert, heeft al snel te kampen met een onoverzichtelijk Start-menu in Windows. De zoektocht naar het juiste programma vraagt dan onnodig veel navigatie- en klikwerk.

[download_file]
Na de installatie indexeert Jetstart alle aanwezige programma’s. Vervolgens kan je de programma’s verdelen over vijf algemene categorieën: Tools, Internet, Office, Games en Other. Zelf rubrieken aanmaken is niet mogelijk, tenzij je upgradet naar de betaalversie van Jetstart.

Jammer genoeg kan je niet meerdere programma’s in één keer toewijzen aan een bepaalde categorie. Hierdoor duurt het wel eventjes voor je alle programma’s hebt verdeeld over de vijf rubrieken.

Na deze tijdrovende taak neemt het programma het Start-menu onder handen. Het nieuwe Start-menu verschijnt als je eventjes stilstaat met de muisaanwijzer boven de Start-knop in Windows. Het oude Start-menu kan je nog altijd oproepen met de traditionele muisklik.

Het programma nestelt zich ook in de systeembalk. Een rechtermuisklik op het pictogram roept de programma-instellingen op, een linkermuisklik tovert een zwevend venster tevoorschijn met de verschillende rubrieken. Dit zwevende venster kan je ook oproepen met de toetscombinatie Win + A.

Door het aantal rubrieken in de gratis versie te beperken tot vijf, schiet Jetstart een beetje zijn doel voorbij. Zeker als er nogal wat programma’s op uw pc staan, leidt dit tot overvolle rubrieken in het alternatieve Start-menu. Dan zijn we meer te spreken over het zwevende venster, dat makkelijk aanroepbaar is in andere programma’s.

External links

JetStart