Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In enkele jaren tijd is DivX uitgegroeid tot een gevestigde naam voor het comprimeren en afspelen van videobestanden. Deze bundel bevat de DivX Player en de nieuwe 6.2 DivX-codec.

[download_file]
De DivX Player is geoptimaliseerd voor het afspelen van DivX-bestanden en ondersteunt geavanceerde functies als menu’s, ondertitels, hoofdstukken, videotags en meerdere audiotracks. Uiteraard ondersteunt de speler de nieuwe DivX-codec versie 6.2.

Nieuw in DivX Player 6.2 is de downloadmanager, zodat je makkelijker videobestanden kan downloaden van het internet. Je hoeft niet te wachten tot het volledige bestand is binnengehaald; dankzij progressively playback kan je al tijdens het downloaden het afspelen starten.

Fervente downloaders zullen ook de resume-functie naar waarde schatten: het programma haalt automatisch het resterende gedeelte van een afgebroken download binnen. Volledig van nul beginnen is dus niet langer nodig, tenminste als de server dit ondersteunt. Ook het beheer van afspeellijsten en apparaten is verbeterd. En sinds versie 6.1 kan je de speler ook gebruiken om DivX-bestanden op een schijfje te branden.

De gebundelde codec breidt de afspeelmogelijkheden van DivX-video’s uit naar andere mediaspelers. De makers hebben zich in versie 6.2 hoofdzakelijk geconcentreerd op verbeterde prestaties op systemen met HyperThreading, dual-core processors of dual-processors. Voortaan kan de DivX-decoder ook anoniem controleren of er een nieuwe versie van de codec beschikbaar is.

De software is gratis. Om wat geld in het laatje te brengen, bieden de makers aan om de Google Toolbar te installeren, maar dat is geen vereiste. Een flinke verbetering ten opzichte van vroeger, toen DivX wel eens spywareachtige trucjes durfde gebruiken om bijkomende software op de pc neer te planten.

Windows 2000/XP

External links

DivX