ExtractNow is handige freeware die helpt bij het uitpakken van vrijwel alle gangbare gecomprimeerde bestanden, die uit meerdere delen mogen bestaan.

[download_file]
Meerdere dingen vielen ons in positieve zin op: ten eerste de eenvoudige installatie, gevolgd door de overzichtelijke, opgeruimde interface. Daarnaast claimde ExtractNow geen enkel compressieformaat voor zichzelf: wie wil dat Extract Now bepaalde bestanden uitpakt, moet dat expliciet opgeven bij de instellingen.

De software kan bestanden uitpakken die met de volgende compressieformaten zijn ingepakt: ZIP, RAR, ISO, BIN, IMA, IMZ, 7Z, ACE, JAR, GZ, LZH, LHA en SIT. Dat laatste is erg handig wanneer je bestanden uitwisselt met Mac-gebruikers, die vaak met SIT-bestanden werken.

Het gebruik kan niet eenvoudiger: je sleept de uit te pakken bestanden naar het programma en de software begint. In deze nieuwe versie 4.1.4 zijn enkele verbeteringen aangebracht aan de interface. Ook kan je mappen nu na het uitpakken nog vanuit het programma verplaatsen.

Windows 98/Me/2000/XP

External links

ExtractNow