Er is een nieuwe versie van de Firefox browser. Naast enkele bugfixes is de voornaamste vernieuwing dat er nu ook een officiële versie voor Intel-gebaseerde Macs is verschenen.

Van de populaire alternatieve browser Firefox is een nieuwe versie verschenen. Naast enkele bugfixes is de voornaamste vernieuwing dat er nu ook een officiële versie voor Intel-gebaseerde Macs is uitgebracht. Er bestond al een proefversie van deze zogeheten Universal Binary voor Intel-Macs, maar Mozilla acht deze nu goed genoeg om ook officieel te worden aangeboden.

Wie tot nu toe Firefox via de vertaalsoftware Rosetta draaide op een Intel-Mac, kon niet op de interne update-functionaliteit vertrouwen aangezien die Firefox weer naar een PowerPC-variant bijwerkt. Bij de nieuwe versie voor Intel-Macs werkt de updatefunctie wel probleemloos.

[download_file]
Versie 1.5.0.2 biedt verder voor alle besturingssystemen enkele welkome kritieke fixes voor bugs, die kwaadwillenden de mogelijkheid gaven meer rechten te krijgen dan toegestaan. Ook kon via een trucje de werkelijke herkomst van bepaalde websites worden verhuld.

Wie al met Firefox 1.5(0.1) werkt, krijgt de update automatisch aangeboden. Wie de browser nog niet gebruikt, kan de nieuwe versie hier downloaden. We linken naar de Nederlandstalige veries van Firefox voor Windows, Mac OS X (universal) en Linux.

Windows 98/ME/2000/XP/OS X/Linux

External links

Mozilla Foundation