Met Copernic Desktop Search kan je in een handomdraai bestanden terugvinden op je lokale harde schijf. De belangrijkste vernieuwingen in versie 1.7 zijn de geïntegreerde RSS-reader en popup-blocker. Ook is het uiterlijk van de Internet Explorer toolbar vernieuwd.

[download_file]
De RSS-reader is uitsluitend terug te vinden in deze Explorer-toolbar, en dus niet in die voor Firefox. Wellicht is dit omdat Firefox zelf al een geïntegreerde RSS-reader heeft.

Copernic Desktop Search kan overweg met Microsoft Office-, pdf- en rtf-bestanden. Het programma indexeert alle identiteiten in Outlook Express die niet met een wachtwoord zijn beschermd. Tevens worden mediabestanden (waaronder iTunes, Ogg en QuickTime) meegenomen.

Ook e-mails, contactpersonen en attachments kunnen worden teruggevonden. Copernic indexeert ze uit de mailprogramma’s Outlook, Outlook Express, Mozilla Thunderbird en Eudora. Grote afwezige is nog altijd ondersteuning voor Opera.

Notebookgebruikers zullen de optie om het indexeren te pauzeren zeker kunnen waarderen. Hiermee kan immers worden voorkomen dat de batterij nodeloos wordt leeggezogen. Erg handig is de Copernic Deskbar: een zoekschermpje dat je in de Windows-taakbalk kan opnemen zodat je een zoekopdracht kan invoeren zonder het programma eerst te hoeven opstarten.

Deze download is de Engelstalige versie; de Nederlandstalige versie 1.7 is nog niet uit. Deze zal waarschijnlijk spoedig hier te vinden zijn.

External links

Copernic