Photonizer is een gratis fotobeheerder van Nederlandse origine. Met het programma maak je snel digitale fotoalbums, die je dan ook online kan zetten.

[download_file]
Aan elke foto kan je extra informatie hangen, zoals omschrijvingen, gebeurtenissen of jaartal. Die gegevens maken het ordenen van foto’s gemakkelijker, zodat je snel de juiste foto’s terugvindt.

De metadata wordt ook gebruikt bij de creatie van een digitaal fotoalbum. De albums kan je bewaren op je harde schijf, op een cd/dvd of op het internet. Kennis van HTML is niet nodig; Photonizer maakt automatisch de webpagina’s aan.

De opties voor grafische vormgeving van de pagina’s zijn echter beperkt. De pagina’s moet je zelf nog uploaden naar je webruimte. Ook een eenvoudige diavoorstelling behoort tot de mogelijkheden, al moet je het zonder geluids- of overgangseffecten stellen.

Je kan een uitgebreide handleiding (in Word-formaat) downloaden van de website van de maker. Die loodst je stap voor stap door alle mogelijkheden van het programma. De handleiding is beschikbaar in het Engels én in het Nederlands – meteen ook de grootste troef van Photonizer.

Die handleiding kan je overigens best ter hand nemen. Hoewel de auteur duidelijk inspanningen doet om de verschillende stappen zo logisch mogelijk te groeperen in verschillende tabbladen, is het soms even zoeken.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP

External links

Photonizer