Avant Browser neemt Internet Explorer als uitgangspunt en voegt daar allerlei handige functies aan toe, zoals gegroepeerde favorieten, een rss-lezer en browsen met tabbladen. Deze bescheiden update brengt een verbeterde desktopview en repareert de rss-lezer en de pop-upblokker.

[download_file]
Voor wie nog niet met Avant Browser werkt: deze uitbreiding op Internet Explorer laat zich makkelijk installeren. Favorieten uit Internet Explorer worden automatisch overgenomen. Het standaard uiterlijk van de browser is naar onze smaak mooi en overzichtelijk. Wie toch een ander jasje wil, kan in het Tools-menu kiezen uit tientallen skins.

Een van de grote tekortkomingen in IE is het ontbreken van tabbed-browsing, waarbij elke geopende site in een apart tabblad komt te staan en niet in een geheel eigen, nieuw browserscherm. Avant Browser voorziet IE alsnog van deze functie. Versie 7 van Internet Explorer zal trouwens wel tabbed-browsing ondersteunen.

Ook handig is de mogelijkheid om je favoriete sites in groepen op te slaan: met één muisklik open je alle sites uit zo’n groep. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig al je favoriete nieuwssites oproepen. Desgewenst kan je Avant Browser de geopende sites laten onthouden. Wanneer je later weer opstart, worden deze sites dan automatisch geopend.

Met de geïntegreerde schoonmaakfunctie kan je eenvoudig je zoekgeschiedenis, cookies en andere achtergebleven data verwijderen. De browser biedt verder mogelijkheden om Flash-media, afbeeldingen, video, geluid en ActiveX-componenten te blokkeren. Positief is dat je Avant Browser gemakkelijk een Nederlandstalige interface kan geven.

Nieuw in versie 10.2 zijn onder andere verbeteringen aan de pop-upblokker en aan multimonitorondersteuning. Ook reageert de interface sneller en opent de browser nu ook links die via MSN zijn aangeboden.

Windows 98/Me/NT/2000/XP/2003 Server, IE

External links

Avant Browser