Het Portable Document Format (PDF) is een handige manier om informatie te verspreiden. Maar Acrobat Reader, dat de meeste gebruiken om PDF’s te lezen, is erg zwaar. Foxit Reader bewijst dat het anders kan.

[download_file]
Foxit Reader is gratis en licht: 1 megabyte tegenover 20 megabyte voor Acrobat’s alternatief. Een plug-in om PDF-bestanden rechtstreeks in de browser te bekijken, ontbreekt helaas.

De grootste troef van Foxit Reader is de snelle opstarttijd, waardoor het vrijwel direct bedrijfsklaar is. Acrobat Reader toont eerst een splashscreen en laadt daarbij allerlei onduidelijke plug-ins, goed voor minstens een halve minuut wachttijd.

Vrijwel alle opties die in Acrobat Reader voorkomen, zijn hier ook in Foxit aanwezig. Je kan documenten pagina per pagina op het scherm toveren, zoeken, tekst selecteren en eventueel via bookmarks navigeren.

Foxit Reader werkt als lezer heel stabiel. Zolang je alleen PDF’s bekijkt en niet zelf tekst wil toevoegen, is er niets aan de hand. In deze laatste versie is de weergave weer wat bijgeschaafd. De lezer is in staat complexe PDF’s met uitgebreide tabellen foutloos weer te geven.

Windows 95/98/NT/2000/XP/2003

External links

Foxit Software