Winamp-uitvinder Justin Frankel heeft versie 0.91 uitgebracht van de muzieksoftware REAPER: een aardig alternatief voor dure pakketten om op meerdere sporen op te nemen.

Na zijn vertrek bij Nullsoft stortte Winamp-uitvinder Justin Frankel zich op de muzieksoftware. Met REAPER wil hij een alternatief bieden voor dure pakketten om op meerdere sporen op te nemen.

De REAPER-software is nog niet af, maar heeft toch al heel wat in huis. Met de juiste geluidsconfiguratie kan je opnemen naar meerdere sporen. Er is geen beperking op het aantal sporen, en je kan op elk spoor effecten loslaten, zoals delays, flangers en nog veel meer.

[download_file]
Maar REAPER heeft nog meer professionele toepassingen. Handig bij het opnemen in meerdere sessies is een click track, om het ritme stabiel te houden. Per spoor kan op een visuele manier gespeeld worden met volume en panning. Tevens kan je loops creëren en mp3- en Ogg Vorbis-geluidsbestanden direct inladen als geluidsfragmenten.

Eerder boden we op de Clickx-site al versie 0.42 van REAPER aan; de nu verschenen versie 0.91 biedt echter meerdere aanpassingen en bugfixes. Zo heeft deze uitgave een verbeterde looping playback, een vernieuwde DirectX-plugin, meer bewerkingsmogelijkheden en een betere grafische weergave van audiobestanden.

Frankel en zijn team hebben nog wel wat werk voor de boeg vooraleer versie 1.0 kan verschijnen. Tot die tijd is het programma echter volledig gratis. Vanaf REAPER 1.0 verandert die status naar shareware die in ongeregistreerde vorm toch toegang geeft tot alle functies, belooft Frankel.

Windows 98/2000/XP/XP64

External links

Cockos