Met Volumouse kan je het geluidsvolume van je computer simpelweg aanpassen via het scrollwieltje van je muis. Het gratis programmaatje is slechts 75 kilobyte groot.

[download_file]
Na installatie krijg je een keuzescherm te zien. Hierin kan je bepalen of je met het scrollwieltje al het geluid wil bedienen, of alleen wav’s, audio-cd’s, het opnameniveau, enzovoort. Je kan Volumouse ook gebruiken om de helderheid van je scherm bij te stellen.

Daarnaast kan je bepalen wanneer het scrollwiel als volumeknop dienst moet doen. Je wil het immers ook kunnen blijven gebruiken om door pagina’s te scrollen. Je kan bijvoorbeeld het scrollwieltje als volumeknop laten werken wanneer je Ctrl, Shift of de linkermuisknop indrukt.

Meer hoef je niet te doen. Wanneer je voortaan, (indien je dat zo hebt ingesteld) Shift indrukt en de scrollknop draait, verschijnt in het scherm een simpel volumebalkje dat aangeeft hoe hard je het geluid zet. Stop met draaien, en het volumebalkje verdwijnt weer.

In de vorige versie van Volumouse zat een bug waardoor het volumebalkje sneller bewoog als het werd geopend met MS Word of Excel in beeld. Dit probleem is in versie 1.30 verholpen. Verder is de mogelijkheid toegevoegd de links/rechts-balans te regelen.

Windows 9x/NT4/ME/2000/XP

External links

Nirsoft Volumouse