Een dvd hier, een dvd daar… Voor je het beseft, beschik je over een gigantische dvd-collectie waar je de weg in kwijtraakt. DVDAttache is in zo’n gevallen een handig hulpmiddel. Je hoeft enkel de titel van een dvd in te voeren en het programma vist automatisch alle informatie van die dvd bij webwinkel Amazon op.

[download_file]
Filmtitels invoeren is kinderspel. Je opent gewoon het zoekvenster om een film op te zoeken bij Amazon. Het is mogelijk om de Amazon-winkel uit een bepaald land aan te duiden (zoals amazon.fr of .de), wat handig is bij het invoeren van niet-Engelstalige titels. Soms krijg je voor dezelfde titel meerdere antwoorden, bijvoorbeeld omdat er verschillende dvd-versies en -dozen van dezelfde film verkrijgbaar zijn.

Doorgaans vind je van elke film uitgebreide informatie terug, incluis een foto van de hoes. Je collectie kan je op verschillende manieren bekijken, gaande van een preview van alle dvd-hoezen tot een verkenner die je de volledige informatie over de cast toont. Filtermogelijkheden maken het gemakkelijk om films van bijvoorbeeld dezelfde regisseur of acteur op te snorren. Je kan ook aangeven dat een film uitgeleend werd aan een vriend.

Tijdens onze test werkten sommige functies niet – zoals de koppeling naar IMDb.com – omdat DVDAttache geen browser vond. Je lost dit gemakkelijk op door in de voorkeuren het pad van je browserprogramma in te vullen. Je zit ook niet eeuwig vast aan dit programma, want je collectie kan geëxporteerd worden naar XML.

DVDAttache is een Java-programma. Dat wil zeggen dat het niet werkt als er geen Java-motor op je Windows-pc aanwezig is. Doorgaans ontbreekt hij niet, maar mocht dat toch het geval zijn, kan je de motor gratis ophalen bij Sun. OS X-gebruikers ondervinden dit probleem doorgaans niet, omdat Apple een Java-motor meelevert met het besturingssysteem.

Windows 98/Me/2000/XP, Linux of OS X

External links

DVDAttache