BitComet is een gratis p2p-applicatie waarmee je bestanden kan zoeken en downloaden, favoriete sites kan bewaren als bookmarks en kan chatten met andere gebruikers.

[download_file]
Versie 0.62 bevat enkele kleine updates en bugfixes, onder andere in de interface. Een overzicht van de verbeteringen kan je hier vinden.

Aan de linkerkant van de uit drie panelen bestaande interface kan je kiezen uit een lange lijst webpagina’s waarop bestanden te vinden zijn. Verschillende sites bieden verschillende bestandssoorten aan; om wat voor bestand het gaat, is doorgaans te zien aan de naam.

Wanneer je een bepaald bestand selecteert om te downloaden, wordt er eerst een torrent-file op je desktop gezet. Die moet je openen in BitComet. Het programma selecteert vervolgens p2p-gebruikers die het door jou gewenste bestand aanbieden, en begint te downloaden. De snelheid neemt toe naarmate BitComet uit meerdere bronnen kan putten.

Het aanbod is enorm groot en zeer gevarieerd. Helaas biedt BitComet geen optie om naar een specifiek bestand te zoeken; er rest ons niets anders dan handmatig door de categorieën te bladeren. De nieuwe preview-functie maakt het zoeken wel eenvoudiger dan voorheen.

BitComet biedt verder nog de mogelijkheid om te chatten met andere gebruikers, een optie om downloadstatistieken bij te houden en laat je jouw favoriete sites bewaren als bookmarks.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

BitComet