CubicExplorer is een alternatief voor Windows Verkenner dat letterlijk de browser uithangt. Typische browserfuncties, met name tabs en favorieten, kunnen nu ook bij het lokaal navigeren worden gebruikt. Toch werd er niet overdreven met functies, waardoor het programma vederlicht bleef.

[download_file]
De interface kan je in beperkte mate aanpassen. Naast het hoofdvenster waarin de inhoud van een map wordt getoond, kan je rechts een navigatieluik, favorietenlijst en een beeldenpreview tonen.

De twee functies die CubicExplorer boven het niveau van andere Verkenner-vervangers tillen, zijn de bookmarks en de tabs. Bookmarks zijn echt handig als je vaak terugkeert naar dezelfde map. Gedaan met telkens opnieuw afdalen in mappen; je hoeft enkel naar de desbetreffende map te navigeren en op de Add-knop te klikken in het Bookmarks-venster. Prompt verschijnt er een pictogram dat je vanaf daar met één klik naar de gewenste map brengt.

Tabs zijn dan weer handig om simultaan naar verschillende locaties op de harde schijf (of schijven) te navigeren. Klein maar fijn is de mogelijkheid om met een druk op de knop het mappenpad te kopiëren – handig als je het in een tekstdocument moet plakken.

Voor de rest kan je in CubicExplorer alles doen wat in Windows Verkenner kan: nieuwe mappen aanmaken, bestanden verwijderen en via het rechtermuismenu bijkomende functies aanroepen.

Windows 98/Me/2000/XP

External links

Cubic Reality Software