Hadden we het niet gedacht: je hebt heimwee naar de oude tikmachine! Voor je het ding weer van de zolder haalt en er een enveloppe indraait om het adres er op te tikken, moet je weten dat dat ook in Word kan.

Zodra je brief in Word klaar is, open je een nieuw document en ga je naar het menu EXTRA. Selecteer BRIEVEN EN VERZENDLIJSTEN, en dan ENVELOPPEN EN ETIKETTEN. Let er op dat je een nieuw document geopend hebt, anders wil Word je de tekst van het openstaande document op een enveloppeformaat zetten, en dat is niet de bedoeling.

Nu zie je een dialoogvenster met twee tabbladen: ENVELOPPEN en ETIKETTEN. Op het tabblad ENVELOPPE kan je de tekst voor één enveloppe ingeven, op het andere tabblad, de tekst voor één etiket. Tik je adres bij ENVELOPPEN, en druk dan op het knopje OPTIES. Kies daar het juiste formaat voor jouw type enveloppe, of kies AANGEPAST en geef zelf de afmetingen in centimeter op. Op het tweede tabblad bij OPTIES, AFDRUKKEN, kan je nog even bepalen in welke richting je je enveloppe in de printer moet schuiven. Dat hangt uiteraard van jouw printer af. Sommige printers hebben een aparte enveloppeschuif. Terug in het adresvenster, kan je met de knop AAN DOCUMENT TOEVOEGEN, je enveloppe bij de brief opslaan.