Met dit gratis programmaatje van slechts 147 KB groot kan je zo’n beetje elke meeteenheid omzetten naar een andere: kracht, druk, tijd, afstand, temperatuur, massa, enzovoort. De tool bevat niet alleen gangbare eenheden maar ook enkele exotische, die voornamelijk in de wetenschap worden gebruikt.

[download_file]
Quad-Lock Unit Converter is niet alleen klein, maar ook snel in gebruik. Het exe-bestand hoeft niet te worden geïnstalleerd; na een dubbelklik wordt het programma direct geopend, waarna je de gewenste waarden kan invoeren en meeteenheden kunt selecteren uit de scroll-menu’s.

Zijn er meeteenheden waarvan je weet dat je ze toch nooit zult gebruiken, dan kan je onder ‘opties’ ervoor kiezen deze niet langer in het hoofdmenu te tonen. Ook slim is de snelkoppeling naar de Windows-rekenmachine.

Tenslotte kan je nog instellen hoe exact je de uitkomst van de omrekening wilt hebben (hoeveel cijfers na de komma). Andere mogelijkheden biedt de tool eigenlijk niet, maar wat ons betreft is er weinig te wensen over.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP

External links

Quad-Lock Unit Converter