Programma’s om beelden te bewerken en te beheren, bestaan in alle maten en gewichten. Eén van de betere is XnView, dat overweg kan met meer dan vierhonderd verschillende grafische formaten. Deze krachtige beeldbewerker en -beheerder is volkomen gratis voor niet-commercieel gebruik.

[download_file]
Grote troef van XnView is de brede ondersteuning van bestandsformaten. Het programma weet raad met meer dan 400 verschillende beeldformaten. De kans is groot dat je zelfs de meest exotische bestanden met dit programma kan openen, inclusief RAW-bestanden van digitale fototoestellen.

De Verkennerachtige interface bladert snel door je collectie foto’s of afbeeldingen en geeft een mooi overzicht van de inhoud van je map. Je kan het programma ook gebruiken om foto’s in te scannen, een webpagina met een fotogalerij aan te maken of om meerdere foto’s tot een groot panoramabeeld samen te voegen. We raden je aan om bij installatie alle opties aan te vinken, zodat je ook meteen over alle filtereffecten beschikt.

De aangeboden download is bedoeld voor Windows. Op de website van de makers vind je ook (oudere) versies voor Windows 3.x en versies voor Mac OS X, Linux, FreeBSD of Solaris.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP

External links

XnView