Een lcd-scherm met een standaardresolutie van 1280 x 1024 pixels telt meer dan 1,3 miljoen pixels. De kans dat ze niet allemaal werken, is groot. Dead Pixel Tester helpt je bij het zoeken naar dode pixels.

Dode (sub)pixels zijn niet altijd onmiddellijk te zien, afhankelijk van de kleur van de omringende pixels. Dead Pixel Tester projecteert een enkele kleur op je beeldscherm, zodat je met het blote oog sneller dode (sub)pixels opmerkt.

[download_file]
De bediening is uiterst eenvoudig. Met de linkermuisknop selecteer je een kleur, met de rechtermuisknop verlaat je het programma. Of je klikt op de middelste muisknop (of op het scrollwieltje) en het programma doorloopt automatisch de vijf belangrijkste kleuren (zwart, rood, blauw, groen en wit). Maak het beeldscherm voor het testen even schoon, dat vergemakkelijkt het zoeken naar dode pixels.

Ben je van plan om binnenkort een nieuw lcd-beeldscherm aan te schaffen, dan is Dead Pixel Tester onontbeerlijk. Het programma is slechts 180 KB groot en vereist geen installatie: je kan het programma dus perfect kopiëren naar een usb-stick of een diskette en meenemen naar de winkel, om ter plekke je favoriete beeldscherm op dode pixels te controleren.

External links

Dead Pixel Tester