Deze nieuwe versie van iTunes zet nogal nadrukkelijk de iTunes Music Store in de kijker. Handig hulpmiddeltje of een schending van privacy? Jij beslist!

Deze nieuwe versie van iTunes zet nogal nadrukkelijk de iTunes Music Store in de kijker. Handig hulpmiddeltje of een schending van privacy? Jij beslist! De adviesfunctie is echter wel handig om nieuwe muziek te ontdekken. Al is het advies van de nieuwe iTunes niet altijd even zinnig. Luisteren naar folkzanger Luka Bloom leverde bij ons bijvoorbeeld een verwijzing richting de bombastische Vangelis op.

[download_file]
In de vorige versie werd de interface van iTunes al onder handen genomen en iTunes 6.02 borduurt verder op het vertrouwde uiterlijk. Het afspelen van videobestanden maakte zijn debuut in iTunes 4.8, maar de playbackmogelijkheden van het programma worden nu wel heel nadrukkelijk in de verf gezet. Toch kan iTunes 6.02 niet concurreren met geavanceerdere videospelers; daarvoor zijn de mogelijkheden te beperkt.

De reden is niet ver te zoeken: sinds kort vind je ook videobestanden in het aanbod van de iTunes Music Store, met onder meer videoclips en afleveringen van de tv-reeksen Desperate Housewives en Lost, al is het aanbod in de eerste plaats bedoeld voor de Amerikaanse markt. Video’s kopen gebeurt op dezelfde manier als songs; doorwinterde iTuners zullen hier dus niet over struikelen.

Ook andere nieuwe functies in iTunes 6 zijn nauw verbonden met enkele nieuwe mogelijkheden van de online winkel. Je kan recensies lezen en toevoegen, muziek kopen en verzenden als cadeau of geschenkbonnen uitdelen.

iTunes blijft één van de beste programma’s om je muziekbibliotheek te beheren. De videomogelijkheden zijn aardig, maar nog te beperkt om te concurreren met geavanceerde videospelers. Eigenlijk zijn ze enkel interessant voor wie een iPod met videofunctionaliteit bezit (en dan missen we nog een conversietool).

Windows 2000/XP of Mac OS X versie 10.2.8 en hoger

Met een bijdrage van Nico Vandenabeele.

External links

Apple iTunes