MediaMonkey is een muziekbeheerder die om verschillende redenen interessant is om orde in je muziekbestandenchaos te scheppen. Om te beginnen ondersteunt het zes verschillende audioformaten, waaronder MP3, APE en de audiofiele FLAC - en beveiligde WMA's.

MediaMonkey is een muziekbeheerder die om verschillende redenen interessant is om orde in je muziekbestandenchaos te scheppen. Om te beginnen ondersteunt het zes verschillende audioformaten, waaronder mp3, APE en de audiofiele FLAC. MediaMonkey speelt vanaf deze versie tevens beveiligde WMA-bestanden af.

[download_file]
De nieuwigheden houden daar niet op. Sinds kort kan MediaMonkey ook muziek omzetten naar FLAC, wat muziekliefhebbers die niet houden van het mp3-kwaliteitsverlies zal boeien.

Andere nieuwe functies zijn het branden van mp3-cd’s, een handige Party Mode en een zeer nuttige modus om muziekbestanden om te zetten naar een ander formaat bij het synchroniseren met een draagbaar muziekspelertje. Handig als je muziekcollectie liedjes bevat in een formaat die je speler niet lust!

Met dit gebruiksvriendelijke programma kan je bestanden beheren in de audioformaten OGG, WMA, MPC, FLAC, APE, WAV en mp3. Wanneer je MediaMonkey voor het eerst opstart, vraagt het programma of je de harde schijf wil scannen om alle ondersteunde digitale mediabestanden op te zoeken en toe te voegen aan de collectie.

Deze worden vervolgens gerangschikt op basis van de ID3-tag. Bestanden die niet zo’n ‘tag’ hebben, kunnen eenvoudig worden ingedeeld dankzij de Auto-Rename- en Auto-Tagopties. Wanneer je verbonden bent met het internet kan het programma zelf op zoek gaan naar informatie over de liedjes.

De ingebouwde muziekspeler past automatisch het geluidsvolume aan, zodat alle afgespeelde tracks ongeveer even hard klinken. Wie liever Winamp in plaats van de ingebouwde speler gebruikt, kan dat.

MediaMonkey fungeert tevens als cd-ripper en cd-brandprogramma. Ook kan je bestanden van het ene naar het andere audioformaat converteren.

Het programma is bijzonder compleet, zeker gezien het feit dat hij geheel gratis te downloaden is. Wie nog meer functionaliteit wil, kan MediaMonkey Gold aanschaffen voor 20 dollar. Tijdens de installatie kan je voor een Nederlandstalige interface kiezen.

Windows 98/Me/NT/2000/XP

Met een bijdrage van Remco Mourits.

External links

Ventis Media