Wij vermoeden dat BSPlayer vooral in de smaak valt bij mensen die Winamp tegenwoordig te zwaar vinden. Het is alleszins een mooie muziek- en videospeler die relatief weinig processorkracht en geheugen opslorpt. Een ander pluspunt is dat je bij het installeren meteen kan kiezen voor een Nederlandstalige interface.

[download_file]
De interface van BSPlayer toont op eerste zicht alle de meest broodnodige functies, verpakt in een futuristische skin. Wie meer zoekt, vindt alle mogelijk opties bij ‘Voorkeursinstellingen’. Je kan hier bijvoorbeeld alle functies koppelen aan toetsen van jouw keuze, afhankelijk of je media in een venster dan wel full-screen bekijkt.

Een paar details maken BSPlayer het bekijken zeker waard. Positief zijn de uitgebreide opties voor ondertitels, waardoor je bijvoorbeeld zelf lettertype en -grootte kunt instellen voor maximaal leesgemak. Omdat BSPlayer ook compatibel is met plugins voor Winamp 2, kan je desgewenst de functionaliteit van de speler vlot uitbreiden. Er is ook ondersteuning voor AC3-geluid. BSPlayer opent AVI, MP3, OGG, WMV en nog veel meer.

Dit is de gratis versie van BSPlayer. Daarnaast is er ook een betalende uitvoering met meer functionaliteit. Bij deze Pro-versie staat onder meer capture-mogelijkheden en compatibiliteit met tuners op het menu.

Windows 95/98/ME/2000/XP

External links

BSPlayer.org