In Quicknote kunt u snel en eenvoudig een oneindige hoeveelheid aantekeningen maken, die u met een druk op de knop kunt oproepen en verbergen.

In Quicknote kan je snel en eenvoudig een oneindige hoeveelheid aantekeningen maken, die je met een druk op de knop kan oproepen en verbergen.

[download_file]
Quicknote moet het niet hebben van zijn uiterlijk. De controls zijn te klein; de interface is lelijk. De achtergrondkleur is standaard groen – dit kan echter gelukkig worden gewijzigd, evenals de kleur, stijl en grootte van de letters.

Naast aantekeningen kan je in Quicknote ook schetsjes maken. Je hebt hier alleen een pennetje voor; ander tekengerei is er niet. Handig is dat je schets en tekst probleemloos in één document kunt combineren.

Ook handig is de alarmfunctie, waarmee je snel en simpel een popup kan laten verschijnen op een bepaald tijdstip (of met een bepaalde regelmaat), bijvoorbeeld om je aan een vergadering te herinneren. Desgewenst kan je bij de popup ook een geluidje laten afspelen.

Een zeer eigenaardig maar niet onhandig extraatje is de mesurement converter. Hiermee kan je bepaalde waarden converteren (bijvoorbeeld kilo’s in ponden), maar ook HTML-kleurcodes omzetten in RGB-codes, DTMF-signalen afspelen en de frequentie van muzieknoten vinden.

Wanneer je Quicknote in slaapstand zet, verstopt hij zich als een klein lijntje, bijna onzichtbaar, aan de rand van het scherm. Deze bescheidenheid wordt gewaardeerd – de taakbalk is al vol genoeg.

Voor alle Windows-versies

External links

JC&MB