Grote schijven en vergeetachtige gebruikers zorgen vaak voor overbodige, identieke bestanden. Met DoubleKiller spoor je deze ruimtevreters op en elimineer je ze met één druk op de knop. Toegegeven, de interface is wat aan de sobere kant, maar dat heeft als voordeel dat je snel je weg vindt.

[download_file]
Om het programma te gebruiken, moet je eerst de mappen aanwijzen die DoubleKiller moet doorspeuren. Je kan meerdere mappen selecteren en zelfs volledige schijven laten controleren. Hou er wel rekening mee dat het doorzoeken van een schijf van honderden gigabytes even kan duren.

Verschillende opties laten je toe het speurwerk te verfijnen. Je kan onder meer werken met ‘masks’ (bijvoorbeeld enkel jpg-bestanden vergelijken) en criteria instellen om te bepalen of een bestand een dubbel is van een ander. Zo kan je beslissen dat er slechts sprake is van een dubbelganger als én de naam én de datum hetzelfde zijn.

Om ongelukken te vermijden, negeert DoubleKiller automatisch systeembestanden zoals DLL’s en INF-bestanden. Gevonden dubbels kan je verwijderen of verplaatsen.

Bij ZDNet download je gratis de Standard-versie van DoubleKiller. Tegen betaling is er ook een Pro-uitvoering: die biedt meer functies en kan overweg met bestanden van meer dan 2 GB.

Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

External links

Big Bang Enterprises