Niet iedereen heeft zin om een totaaloplossing als iTunes of Windows Media Player te installeren gewoon om een paar liedjes om te zetten naar mp3. Voor die mensen is Wav2MP3 een mooie oplossing: het compacte programma bevat weinig franjes en is perfect voor een snelle omzetting.

[download_file]
Je kan wav-bestanden omzetten naar mp3 met een van de twee open codeermotors of naar Ogg-muziekbestanden. Wav2MP3 kan ook omgekeerd werken en gecomprimeerde muziek omzetten naar wav’s die je kan branden op een muziek-cd.

Een slider in het midden van het programmavenster laat je toe om snel de bitrate aan te passen. Uiteraard is er een keuze tussen vaste of variabele bitrate, en kan je resampling toepassen. Dit laatste is eigenlijk alleen nodig als je per se kleinere bestanden wil creëren. Een derde slider laat je schipperen tussen een hoge codeersnelheid of een hogere kwaliteit. Haters van sliders vinden onder ‘profielen’ meer verhelderende snelkoppelingen, bijvoorbeeld om muziekbestanden klaar te maken om bij een e-mail te stoppen of om mp3’s op studiokwaliteit te maken. Uiteraard zal Wav2MP3 geen betere kwaliteit verschaffen dan wat in de bronbestanden aanwezig is. Je kan dus geen van cd geripte muziek opwaarderen.

Wav2MP3 zal voor sommige te beperkt zijn. Het programma laat niet toe om muziek te rippen van een cd of een muziekcompilatie op een schijf te branden. Via de opties kan je de interface wel in het Nederlands plaatsen.

Windows 98/ME/2000/XP

External links

Wav2MP3