Gemakkelijk en snel zelf een statische webpagina bouwen, is geen probleem met dit gratis programma. Althans, dat zullen liefhebbers van de drag-and-drop aanpak vinden. Echte HTML-ridders doen het wellicht liever met Kladblok.

[download_file]
Het idee achter Web Dwarf wijkt af van traditionele webbouwers zoals FrontPage en Dreamweaver. In de plaats gaat het programma volledig voor een visuele aanpak, waarbij er weinig code getoond wordt. Op het eerste zicht lijkt Web Dwarf zelfs eerder een grafisch pakket dan wel een HTML-editor.

En dat is geen verkeerde indruk, want het grote pluspunt van Web Dwarf is net dat je heel gemakkelijk kadertjes en andere webvormen maakt. U krijgt een groot ruitjesblad te zien waarop je verschillende elementen kan neerpoten. Na wat oefening gaat dat bijzonder vlot en ontdek je dat stijlelementen aanpassen zeer vlot gaat. Alleen tekst toevoegen gebeurt op een wat bevreemdende manier (je voert de tekst in een soort aparte tekstverwerker in).

De visuele interface van Web Dwarf is nogal beperkt (er is bijvoorbeeld geen ondersteuning voor CSS), al is er wel een codevenster waarmee je handmatig extra mogelijkheden kan toevoegen. Wellicht werk je nog het vlotst als je Web Dwarf gebruikt voor de grafische basisopmaak en voor het echte codewerk overschakelt op een andere toepassingen, zoals het gratis programma Nvu. Voor professionele gebruikers weegt Web Dwarf waarschijnlijk te licht.

Windows 2000/XP

External links

Virtual Mechanics