Data warping into safe box - 3D Rendering

 

Icecream Password Manager 1.15

Een mens heeft zoveel wachtwoorden en log-ins te onthouden dat hij geneigd is zich dan maar overal van dezelfde aanmeldgegevens te bedienen. Geen goed idee uiteraard, ingeval dat – ene – wachtwoord in verkeerde handen terecht komt! Een wachtwoordkluis als Icecream Password Manager biedt een uitweg uit deze impasse.

Icecream Password Manager werkt zoals heel wat andere wachtwoordbeheerders. Je creëert eerst een digitale kluis – het kunnen er overigens ook meerdere zijn – die je uiteraard met een stevig en complexe wachtwoord afschermt, waarna je binnen die kluis alle login’s, wachtwoorden, id’s en aanverwante informatie stockeert. De tool bewaart al die informatie dan in de kluis en versleutelt die met een stevige AES-256 bit.

Digitale kluis

Wanneer je de kluis opent zie je al meteen aan aantal vaste rubrieken verschijnen, zoals Logins, Creditcards, Bankrekeningen, Identiteiten, Paspoorten, Rijbewijzen, FPP-accounts, Softwarelicenties en Beveiligde notities. Je kunt aan elk van deze rubrieken zelf items toevoegen en afhankelijk van de rubriekkeuze verschijnen aangepaste invoervelden.

Icecream Password Manager laat je tevens toe een bijhorende plug-in voor de belangrijkste browsers, waaronder Chrome en Firefox, te installeren. Op die manier kun je, na het invoeren van het wachtwoord van de kluis, sneller het gewenste item oproepen om je bijvoorbeeld bij de beoogde webservice aan te kunnen melden.

Automatisch sluiten

De tool laat je een digitale kluis ook ophalen via de (te installeren) Dropbox client, wat maakt dat je op die manier de kluisgegevens op je verschillende toestellen kunt synchroniseren.

Handig is ook dat je kluis automatisch kunt laten afsluiten na een zelf in te stellen periode van inactiviteit (standaard 3 minuten), dat je het klembord kunt laten leegmaken na 60 seconden en dat de kluis automatisch op slot kan gaan zodra de schermbeveiliger opspringt. Standaard zorgt het programma ook voor dagelijkse back-up’s (tot 10 kopieën) van de versleutelde kluisinhoud.

Volgens de makers zitten er ook mobiele apps van deze tool in de pijplijn.