Keylogger

Keyloggers horen tot de meest perfide stukjes software. Alle gegevens die argeloze gebruikers via hun toetsenbord intikken, kunnen worden opgevangen en heimelijk doorgestuurd naar de makers. Ghostpress heeft slechts een enkele bedoeling: keyloggers blokkeren.

Eenvoudig

Ghostpress heeft – alvast naar de gebruiker toe – weinig om het lijf. In feite hoef je niet meer te doen dan Ghostpress op te starten, waarna de tool ervoor zorgt dat keyloggers hun perfide werk niet kunnen uitvoeren. Hoe dat precies gebeurt verneem je in het meegeleverde pdf-bestand (en kun je ook online lezen). Je verneemt hier tevens dat op sommige systemen, die gelukkig meer uitzondering dan regel zijn, GhostPress niet zonder meer 100% kan functioneren. Je kunt de bescherming overigens met een muisklik op elk moment uit- en weer aanzetten.

Veel instelopties zijn er niet echt. Je doet er alvast wel goed aan Ghostpress automatisch mee met Windows te laten opstarten. Dat heeft als bijkomend voordeel dat Ghostpress in een geprivilegieerde modus opstart wat een betere beveiliging tegen sommige vormen van keyloggers waarborgt.

Verder kun je ook nog een vertragingsbescherming activeren zodat je niet identificeerbaar bent door je typstijl.  Standaard staat de compatibiliteitsherkenner van Ghostpress aan, wat inhoudt dat de tool de bescherming kan uitschakelen in bepaalde omgevingen, zoals in Direct X fullscreen-gaming. Het is tevens mogelijk een widget op je bureaublad te tonen die aangeeft telkens je een toets indrukt die door Ghostpress tegen potentiele keyloggers heeft afgeblokt. Leuk om te zien, maar zo’n gadget draagt natuurlijk weinig bij tot de effectieve bescherming.

Handig(er) is wel de mogelijkheid om zelf een witte lijst van applicaties aan te leggen die bijvoorbeeld problemen blijken te geven met Ghostpress of die je om een of andere reden buiten de protectie van Ghostpress wil houden.