e-mail

De kans is groot dat je een account hebt bij diverse webapplicaties voor het versturen van e-mails of chatberichten. In plaats van je webbrowser telkens op een andere service te moeten afstemmen kun je ook Rambox installeren. Die biedt je een enkele interface aan om heel wat diensten tegelijk te kunnen benaderen.

Rambox, een openbrontool die beschikbaar is voor zowel Windows (32- en 64-bits), MacOS als Linux, kan met heel wat webmail- en messaging-service overweg. Tot de meer bekende diensten horen Aim, Flock, Gmail, Hootsuite, Hangouts, Hushmail, iCloud Mail, ICQ, Inbox, LinkedIn Messaging, Messenger, Outlook, Outlook 365, ProtonMail, Pushbullet, Skype, Slack, Teams, Telegram, TweetDeck, WhatsApp, Wire, Yahoo! (Mail), Zimbra en Zoho. Mocht jouw favoriete dienst zich toch niet tussen de circa 90 ondersteunde services bevinden: het is ook wel mogelijk een eigen ‘custom’ service toe te voegen.

De werking is alvast zeer eenvoudig. Je selecteert de gewenste service, je legt enkele opties vast (zie verder) en je meldt je aan bij de betreffende dienst. Wie dacht dat hij vervolgens Rambox de expliciete toegang moet geven om die dienst te benaderen, zit op het verkeerde spoor. Rambox is immers weinig meer dan een soort van uitgeklede browser waarmee je alleen maar de geselecteerde diensten oproept. Elke toegevoegde service komt dus terecht op een ander tabblad, zoals in een browser.

Voor elke service kun je binnen Rambox zoals gezegd een paar opties instellen. Je beslist bijvoorbeeld of je de bijhorende geluiden wilt uitzetten, of je notificaties van de dienst wilt zien, of je het aantal ongelezen berichten wilt vernemen, enz.

Verder is het ook mogelijk Rambox af te grendelen met een wachtwoord, zodat anderen niet snel even in je berichtgeving kunnen snuisteren. Het is tevens mogelijk de configuratie van Rambox tussen verschillende pc’s te synchroniseren.