Een Google Alert is een melding die je krijgt, per mail, wanneer Google een nieuwe publicatie detecteert met een trefwoord of naam die jij in de gaten houdt. Dat kan handig zijn voor zij die experts zijn in een bepaald onderwerp en hun kennis op peil willen houden met de nieuwste informatie, maar evengoed voor zij die het meteen willen weten wanneer ze vermeld worden in een (nieuws)bericht. Google gebruikt ruim 400 websites en nieuwssites om je op de hoogte te houden.

Stap 1: Jezelf

Als je een manier zoekt om je narcisme te paaien, ben je aan het juiste adres.

We zijn allemaal wel met onszelf bezig, in meer of mindere mate. Google biedt je de ideale manier aan om in de gaten te houden wie wat over jou schrijft. Het voordeel: je bent steeds op de hoogte van wie je vijanden zijn, nadeel: om het te doen werken, moet je belangrijk genoeg zijn opdat er over jou geschreven wordt. Om je naam in te stellen als een alert, surf je simpelweg naar www.google.be/alerts. Je krijgt daar twee opties te zien, waarvan de eerste luidt: IK OP INTERNET. Druk simpelweg op het plus-teken en de melding is aangemaakt.

Stap 2: Nieuws

Blijf steeds op de hoogte van jouw interesses.

Je kan eveneens meldingen instellen die jouw interesses volgen. Ben je bijvoorbeeld een fan van het smartphonemerk OnePlus, dan kan je op de hoogte worden gebracht telkens er een nieuwtje over verschijnt. Zo weet je steeds als eerste wanneer er een nieuwe update of toestel zal verschijnen. Je zoekt in de zoekbalk simpelweg naar je trefwoord,, waarna je de kans krijgt om je melding in te stellen naar eigen goeddunken.