In Windows Phone zit de mogelijkheid vervat om foto’s automatisch in OneDrive op te slaan, waardoor je te allen tijde een back-up hebt van je beelden. Staat bij jou de functie al ingeschakeld?

Op Windows Phones wordt de OneDrive-app automatisch geïnstalleerd. Hierdoor kan je op een eenvoudige manier van data, waaronder foto’s, back-ups laten maken. Open de OneDrive-app en tik linksbovenaan op de drie horizontale lijntjes. Kies hierna voor Instellingen en tik tot slot op Camera uploaden. Schakel de optie Camera uploaden in om back-ups van je beelden te laten maken. Door eveneens Inclusief video’s aan te zetten, zullen ook je filmpjes in de cloud worden bewaard. Tenslotte kan je opteren om de bestanden eveneens te laten uploaden wanneer je verbonden bent met mobiel internet.

Ook je andere data kan je in OneDrive laten opslaan om deze veilig te stellen. Open hiervoor de Instellingen-app, kies Bijwerken en beveiliging en tik op Back-up. Zorg ervoor dat beide opties ingeschakeld zijn. Windows 10 Mobile zal een keer per dag je gegevens uploaden. Om onmiddellijk een back-up te maken, klik je op Meer opties en kies je voor Nu back-up maken.