Soms wil je uiteenlopende media gebruiken tijdens een presentatie: foto’s ,YouTube-filmpjes, webpagina’s, tekst en misschien wel eerder gemaakte presentaties. Probeer dat maar eens snel te combineren in een PowerPoint of Prezi. Dan lijkt SlideDog ons meer geschikt.

SlideDog laat je immers heel eenvoudig toe uiteenlopende media toe te voegen aan je presentatie. Je kan lokale bestanden, zoals foto’s, muziekbestanden, (portable) prezi-bestanden, PowerPoint-bestanden, PDF’s gewoon naar het programmavenster verslepen. Alle onderdelen worden netjes naast elkaar geplaatst in een soort tijdbalk. Van hieruit kan je ze altijd nog naar de gewenste volgorde verslepen. Ook online materiaal laat zich makkelijk toevoegen: het volstaat de juiste URL in te vullen of je zoekt via een ingebouwde module via trefwoorden naar een geschikt YouTube-filmpje.

Heb je eenmaal alle materiaal, in de juiste volgorde, op de tijdlijn uitgezet dan kan je de show starten en die met behulp van sneltoetsen aansturen. De voorstelling wordt schermvullend weergegeven – in de (betaalde) Pro-versie kan dat overigens ook in een dual screen-opstelling, waarbij het publiek je eventuele aantekeningen niet te zien krijgt. Deze Pro-versie nog trouwens wel een paar andere extra’s, zoals de mogelijkheid om een eigen achtergrond te voorzien wanneer je de voorstelling pauzeert of om je presentative live te sharen en in interactie met je publiek te voorzien.