klembord

Knippen en plakken in Windows: je doet het waarschijnlijk meerdere keren per dag. Vervelend is wel dat de inhoud van het Windows klembord overschreven wordt zodra je er iets anders aan toevoegt. Het geheugen van Remembr is meer persistent: deze tool behoudt standaard namelijk alles wat je in het klembord stopt.

Remembr

Na de installatie werkt het Windows klembord zoals vanouds. Echter, op de achtergrond houdt Remembr alles bij van wat je naar het klembord had gekopieerd. Wil je dus een eerder item terug oproepen, dan hoef je maar Remembr te openen en je krijgt een chronologische lijst te zien van de items die je naar het klembord had gekopieerd.

In het linkerpaneel verneem je of het om tekst gaat (en zo ja, om hoeveel tekens), krijg je een stukje uit het begin van de tekst te zien en lees je ook af wanneer je dat item naar het klembord had gekopieerd. Standaard worden ook afbeeldingen bijgehouden: die krijg je te zien  als [a x b Image], waarbij axb de resolutie van de afbeelding aangeeft. Je kan het programma echter zo aanpassen dat afbeeldingen niet langer worden bijgehouden (bijvoorbeeld indien je

Klik je zo’n item in het linkerpaneel aan, dan krijg je dat volledig in het rechterpaneel te zien: de complete tekst dus of een miniatuurafbeelding van het plaatje. Heb je het gewenste item te pakken dan volstaat een druk op de knop Copy om het opnieuw in het Windows klembord te laden, zodat je het in een of andere applicatie kan plakken (met Ctrl+V).

Je kan items ook selectief of allemaal in één keer verwijderen en er is tevens een zoekfunctie beschikbaar zodat je ook gerichter naar bepaalde items kan speuren.