Hybride voor onderweg

Microsoft surface 4 pro

Echte hybrides zijn nog lichter en draagbaarder dan de designtoestellen die we een slide eerder presenteerden. De klassieke laptops zijn soms iets handiger om te typen en bieden vooral grotere schermen dan hybrides. Een hybride doet echter vrijwel zonder compromis dienst als laptop en voegt nauwelijks extra gewicht toe aan je rugzak. De specificaties van de toestellen zijn dezelfde. Opnieuw zijn een Core i5, 8 GB aan RAM en een SSD van 256 GB de norm.

Surface

De Surface Pro 4 van Microsoft is het schoolvoorbeeld van een hybride. Een exemplaar met de specificaties van ons testtoestel kost 1.450 euro. Voor dat geld krijg je een krachtige tablet met een 12,3 inchscherm, voorzien van maar liefst 2.736 x 1.824 pixels. Bij de tablet hoort de ‘type cover’: een soort schermcover die dubbel dienst doet als verrassend comfortabel toetsenbord. In combinatie met een uitklapbare stand aan het tabletdeel kan je het geheel perfect als laptop gebruiken, terwijl de Surface Pro 4 met toetsenbord minder dan een kilogram weegt.

Budgethybride

Acer heeft een goedkopere variant op de Surface met dezelfde processor, evenveel opslag maar slechts 4 GB RAM in de plaats van 8 GB. Het principe van deze Switch Alpha 12 is hetzelfde, inclusief het opzet van de toetsenbord-cover. Je betaalt slechts 999 euro voor de versie van Acer. De specificaties zijn iets lager en het gewicht ligt iets hoger met 1,25 kg.

Misschien is draagbaarheid wel de ultieme prioriteit voor jou, en mag het toestel zelfs wat slapper zijn dan bovenstaande exemplaren. In dat geval kan je naar hybrides met een Core m-processor kijken. Core m-processors moeten voor korte pieken niet onderdoen voor hun Core i-varianten, maar ze kunnen minder lang op maximale snelheid zwoegen. De dingen lopen veel minder warm, wat ze ideaal maakt voor dunne hybrides zonder ingebouwde ventilator. De Surface Pro 4 is verkrijgbaar met Core m3-processor en 4 GB aan RAM voor 1048 euro inclusief toetsenbord. Wie een uit de kluiten gewassen tablet zoekt die hij ook als lichte Windowslaptop wil gebruiken, heeft aan die specificaties genoeg.

Ultieme tabletlaptop

De ultieme hybride is misschien wel de Lenovo X1 Tablet. 1.929 euro is extreem veel geld, maar de X1 Tablet is dan ook een geweldige partner voor onderweg. Let bij de aanschaf van een hybride, die je geregeld als laptop wilt gebruiken, zeker op de kwaliteit van het toetsenbord. Een vaste magnetische hechting is essentieel. Verder dient het tablet-deel uitgerust te zijn met een flexibele staander zodat je het toestel in iedere positie als laptop kan gebruiken. Er zijn heel wat hybrides op de markt waar je het scherm slechts in enkele hoeken kan zetten, of waar het toetsenbord maar losjes aan het scherm plakt. Die dingen zijn onaangenaam voor langdurig gebruik als laptop.

Licht en mooi