De verjaardagsupdate voor Windows 10 en Windows 10 Mobile is al een tijdje uit. Helaas kreeg niet iedereen die laatste binnen, bijvoorbeeld als zijn toestel te oud is. Toch lijkt niet alle hoop verloren nu Microsoft geheel onverwacht alsnog met een update komt voor die oudere toestellen. Build 10586.682 brengt je toestel up-to-date tot op zekere hoogte.

Microsoft heeft op dit moment nog geen toelichting gegeven bij het hoe en waarom van deze update. Wellicht gaat het om bugs die uit het systeem zijn gehaald en enkele beveiligingsupdates. Nieuwe functies zoals bij de verjaardagsupdate zal je echter niet moeten verwachten, aangezien de toestellen in kwestie te oud zijn om nieuwe functionaliteit te verwerken.

Volgens Windows Central gaat het om de Lumia 920 en 1020, maar vermoedelijk zullen er nog enkele modellen volgen. De update rolt momenteel uit en kan binnen enkele dagen tot weken ook op jouw toestel verschijnen. Let wel: indien jouw toestel de verjaardagsupdate draait, zal je deze update niet ontvangen.