Indien je van iedere interessante webpagina een bladwijzer maakt, zal je al gauw merken dat het moeilijk is om de juiste bladwijzer terug te vinden. Save to Google laat je toe je bladwijzers te taggen, waardoor je zonder problemen je favoriete sites terugvindt.

Geef in Google ‘Save to Google’ in en de eerste link zal je naar de juiste pagina in de Chrome Web Store brengen. Klik hierna op ‘Toev. aan Chrome’ en kies voor ‘Extensie toevoegen’. Je zal rechts bovenaan het Chromevenster een geel icoontje zien verschijnen. Wanneer je op dit icoontje klikt, zal een bladwijzer worden aangemaakt voor de huidige webpagina. Je kan de bladwijzer van een tag voorzien door op ‘Een tag tc’ te klikken, een trefwoord op te geven en op enter te drukken. Door op de pijltjes onder de afbeelding te klikken, kan je het beeld voor de bladwijzer wijzigen.

Om je aangemaakte bladwijzers te bekijken, dien je met je rechtermuisknop op het gele icoontje te klikken en voor ‘Bladwijzers bekijken’ te kiezen. Standaard zullen alle bladwijzer op één pagina worden getoond. Door bij ‘Search’ een zoekwoord op te geven, kan je echter snel een bepaalde webpagina terugvinden. Klik op het icoontje ‘Tags’ en kies voor een bepaald trefwoord om alle gerelateerde webpagina’s te bekijken.