Zou je willen dat je Windows Phone een grotere autonomie had? Door het volgen van volgende tips zal de batterij van je toestel langer meegaan.

Tip 1: Batterijbesparing

De eenvoudigste manier om de batterij van je smartphone langer mee te laten gaan, is door batterijbesparing te gebruiken. Je kan deze functie terugvinden door in de instellingen naar systeem te gaan en voor batterij te kiezen. Je kan kiezen bij welk batterijpercentage de functie ingeschakeld wordt en de batterijbesparing onmiddellijk starten.

Tip 2: Helderheid scherm

Je kan de levensduur van je smartphonebatterij verlengen door de helderheid van het scherm aan te passen. Ga naar de instellingen, tik op systeem en kies voor beeldscherm. Schakel de functie ‘Helderheid automatisch wijzigen bij andere lichtomstandigheden’ uit en gebruik de schuifregelaar om de helderheid van het scherm terug te schroeven.

Tip 3: Donkere achtergrond

Een tweede manier waarop je je smartphonebatterij langer laat meegaan, is door een donkere achtergrond te gebruiken. Je kan je achtergrond aanpassen door in de instellingen naar persoonlijke instellingen te gaan en bij kleuren voor donker te kiezen.

Tip 4: Scherm uitschakelen

Wanneer je je Windows Phone gebruikt met een luidspreker of bluetooth-apparaat hoeft je scherm niet noodzakelijk ingeschakeld te zijn. Druk tijdens een gesprek op de aan/uit-knop om het scherm uit te schakelen.

Tip 5: Korte time-out

Het heeft geen zin om het scherm van je smartphone aan te laten staan, wanneer je het toestel niet gebruikt. Je doet er daarom goed aan de time-out-duur van je Windows Phone te verkorten. Ga hiervoor naar de instellingen, klik op extra’s en kies voor glimpscherm. Selecteer vervolgens het vak om de time-out-duur te wijzigen.

windows_phone-achtergrond apps

Tip 6: Achtergrond apps optimaliseren

In Windows Phone kan je kiezen welke apps op de achtergrond worden uitgevoerd. Ga naar de instellingen, tik op systeem, kies voor batterij en klik op batterijverbruik per app. Je ziet een lijst staan met apps en hun batterijverbruik. Op basis hiervan kan je kiezen welke apps je wilt toestaan om op de achtergrond te draaien. Selecteer een app en kies vervolgens voor ‘Nooit toegestaan op de achtergrond’ om software die je batterij leegzuigen een halt toe te roepen.

Tip 7: Functies uitschakelen

Er zijn verschillende functies die niet noodzakelijk zijn voor de goede werking van je Windows Phone die je kan uitschakelen. Eén hiervan is de locatieservice. Je kan de functie terugvinden in de instellingen bij privacy en locatie. Ook bluetooth en NFC zuigen je batterij onnodig leeg. Beide functies zijn in de instellingen ondergebracht bij apparaten.

Tip 8: Synchronisatie

Door je gegevens regelmatig te synchroniseren voorkom je dat je belangrijke data verliest bij een crash. Jammer genoeg verbruikt de functie ook een hoop energie. Ga naar de instellingen, kies voor accounts en klik op e-mail- en app-accounts. Selecteer het account dat je wilt wijzigen en ga vervolgens naar beheren en synchronisatie-instellingen voor postvak wijzigen. Hier kan je een interval instellen voor de synchronisatie van je e-mail, contacten en agenda’s.

Tip 9: Startscherm

In Windows Phone kan je je favoriete apps vastmaken aan het startscherm, waardoor je de software snel bij de hand hebt. Hoe meer live-tegels je bevestigd aan het startscherm, hoe meer uw batterij wordt belast. Beperk daarom het aantal tegels op het scherm.

Tip 10: Vliegtuigstand

Heb je momenteel geen internet, mobiele telefonie of andere draadloze communicatie nodig? Schakel dan de vliegtuigstand in om je batterij te sparen. Je kan de functie terugvinden in de instellingen door naar netwerk en draadloos te gaan en op vliegtuigstand te klikken.